Vatrogasna postrojba grada Kutine

Spašavanje labuda

Svake godine sve više labudova dolazi na zimovanje u naše krajeve, pa tako i desetak primjeraka obitava na poplavljenom području ispod naselja Repušnica. U prijepodnevnim satima 26.01.2015. godine preko centra 112 postrojba dobiva dojavu o potrebi oslobađanja labuda iz žice, te na intervenciju izlazi sa tehničkim vozilom. Dolaskom na mjesto intervencije zbog nemogućnosti prilaska i visokog vodostaja, vatrogasci koriste čamac kako bi došli do labuda koji je zapetljan u žicu u vodi. Pažljivim pristupom i postupanjem kako se labud ne bi uznemirio te još više ozlijedio izvršeno je rezanje žice i oslobađanje krila labuda. Oslobođeni labud prevezen je do obale gdje je stručna osoba iz Parka prirode Lonjsko polje pregledala stanje mladog labude, te istog preuzela na oporavak.

Požar kuće zbog svijeće

U  utorak 29.10.2013. godine Vatrogasna postrojba Kutina imala je intervenciju zbog požara obiteljske kuće. Brzom intervencijom 6 vatrogasaca sa 3 vozila, požar je brzo stavljen pod kontrolu i ugašene. Požar je nastao nesmotrenom upotrebom otvorenog plamena(svijeće)  te je brzo zahvatio veći dio stambenog prostora, a vlasnica je opečena u pokušaju gašenja istog.

Zbog ovog, a i sličnih događaja naročito u vremenu oko blagdana Svih svetih, molimo građane da budu pažljivi kod korištenja svijeća, te ih ne ostavljaju upaljene bez nadzora ili u blizini zapaljivih materija.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Prometna nesreća

U  ponedjeljak 25.03.2013. godine  dogodila se teška prometna nezgoda na cesti Kutina-Ilova u kojoj su uslijed siline udarca u vozilima ostale povrijeđene i priklještene dvije osobe. Vatrogasci Vatrogasne postrojbe Kutina su u vrlo teškim vremenskim uvjetima oslobodili osobe, nakon čega su pomogli djelatnicima hitne pomoći  da ih izvuku iz vozila.